Sosyal Medya

Güncel

Yakup Köse: Destekçim Erdoğan’dı

28 Şubat süreci tutuklularından Yakup Köse, cezaevinden tahliye edildikten sonra önemli mesajlar verdi...



28 Åžubat süreci geçtikten sonra 'Paralel Yapı'nın kumpas iddialarıyla tutuklanan Yakup Köse, tahliyesinden sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu. Köse, Bu süreçte en büyük psikolojik destekçim ErdoÄŸan'dı. Çünkü ErdoÄŸan kuru sıkı konuÅŸan bir insan deÄŸil, o ıstırabı kendisi de yaÅŸadı” dedi.

Star Gazetesi'nin haberine göre; 28 Åžubat darbe sürecinde idamla yargılanıp zindana atıldığında 14 yaşındaydı. 10 yıl hapis yattı. GeçtiÄŸimiz yıl aralık ayında bu defa da Paralel Yapı'nın kumpası ile bir kez daha özgürlüÄŸü elinden alındı. Silivri Cezaevi'nde 6 aydır tutukluydu. Yeniden cezaevine konulduÄŸunda, çocuklarından uzun süre sakladıklarını söyleyen Köse, “Çocuklarım cezaevinde olduÄŸumu Tayyip amcalarından öÄŸrenmiÅŸler. Pek çok konuÅŸmasında 28 Åžubat süreci maÄŸdurlarına destek oldu. Bu süreçte en büyük psikolojik destekçim ErdoÄŸan'dı. Çünkü ErdoÄŸan kuru sıkı konuÅŸan bir insan deÄŸil, o ıstırabı kendisi de yaÅŸadı” dedi.

"CUMHURBAÅžKANI DA ARADI"

GörüÅŸmemiz esnasında çalan telefon hem Yakup Köse hem de bizim için büyük bir sürpriz oldu. Arayan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'dı. ErdoÄŸan geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti. Fethullah Gülen'in ABD ve Ä°srail destekçileri tarafından bir piyon olarak kullanıldığını kaydeden Köse, “Halkı hizmet adı altında 30 senedir sömürüyorlar. En büyük yolsuzluÄŸu Gülen yaptı. Hangi iÅŸ adamlarının ÅŸantajla para aldıklarını çok iyi biliyoruz” dedi. Cezaevinde Paralel Yapı tutuklularının ziyaretçilerinin bol olduÄŸunu belirten Köse, “Åžu an cezaevinde birbirlerini kırıyorlar. Yatamıyorlar, uyuyamıyorlar, huzursuzlar, dayanamıyorlar. Çünkü bir dava uÄŸruna deÄŸil, çıkar amacıyla hareket ettiler” dedi.

ASIL YOLSUZLUÄžU GÜLEN YAPTI

17 Aralık ve 25 Aralık operasyonunun, Çevik Bir'in tahliyesinin ve kendisinin tutuklanmasının aynı döneme geldiÄŸine dikkat çekerek Cemaat ile Çevik Bir'in anlaÅŸtığını söyledi. Köse, 28 Åžubat'ın TBMM, AK Parti, CHP, MHP ve HDP tarfından darbe olarak görüldüÄŸünü, iddianamesinin de yeniden yazılacağını kaydetti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.